Ei hankaloiteta ihmisten elämää turhalla läpiajokiellolla

Ei hankaloiteta ihmisten elämää turhalla läpiajokiellolla

Porvoossa ollaan juuri päättämässä keskusta-alueen liikennekokeiluista. Yhtenä osana kokonaisuutta ollaan asettamassa Kirkkokadulle läpiajokielto Rihkamakadun ja Papinkadun väliselle osuudelle. Vanhan kaupungin vilkkaimman kadun liikenteen rajoittaminen on ymmärrettävä ajatus, mutta haittaa merkittävästi vanhan kaupungin, Pappilanpellon ja Jernbölen asukkaiden elämää. Läpiajokieltoa ei pidä tähän asettaa.

Iso osa Pappilanpellon ja Jernbölen asukkaista käyttää Kirkkokatua autoillessaan keskustaan ja takaisin. Tämä siksi, että vaihtoehtoinen reitti esimerkiksi Jernbölentien kautta on pitkä ja hitaampi. Hyväksyn kyllä läpiajoliikenteen rajoittamisen vanhan kaupungin läpi aina Jernbölentielle, mutta en alueen asukkaiden liikkumisen turhaa hankaloittamista.

Esitetyllä läpiajokiellolla ei myöskään saada aikaan haluttuja vaikutuksia. Liikenne ei tule siirtymään Jernbölentielle. Osa ihmisistä kiertää korttelin ympäri Rauhankadun kautta ja jatkaa ajamista Kirkkokatua pitkin. Osa taas ajaa Kaivokadun ja Tynnyrintekijänmäen kautta puikkelehtien Suomenkyläntielle. Varsinkin jälkimmäinen kasvattaa liikennettä jo valmiiksi vaarallisilla pikkuteillä tiheän asutuksen seassa.

Nyt kannattaa ottaa aikalisä ja arvioida asia uudestaan. Lopputuloksena tulee olla läpiajokiellosta luopuminen. Ei hankaloiteta kaupunkilaisten elämää huonolla liikennesuunnittelulla.