Porvoosta paras kaupunki perheille

Porvoosta paras kaupunki perheille

Mikä tekee Porvoosta parhaan kaupungin perheille? Ei ole yhtä totuutta, vaan jokaisella perheellä on omat asiansa, joita he arvostavat. Siksi kaupungin on tarjottava laajasti erilaisia perheille suunnattuja palveluita ja tekemisen mahdollisuuksia.

Meidän perheessämme ykköseksi nousee laadukas varhaiskasvatus. Olemme myös onnellisia siitä, että Porvoossa on laadukkaat neuvolapalvelut. Me olemme leikkipuistojen, puistojen ja ulkoilualueiden sekä -reittien suurkuluttajia, joten niitä tulee mielestämme olla riittävästi ja niiden tulee olla kunnossa. Arvostamme sitä, että kaupungissa on turvallista liikkua lasten kanssa, ollaan liikkeellä sitten jalan tai vaikkapa pyörällä. On myös erittäin tärkeää, että kaupunki tukee lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja jokaisen mahdollisuutta harrastaa.

Paras kaupunki perheille rakentuu mm. sen varaan, että perheiden palvelut ovat toimivat ja saavutettavat, leikkipuistot ovat kunnossa ja jokaiselle lapselle tarjotaan mahdollisuus harrastukseen. Kaikessa kaupungin päätöksenteossa pitää tehdä jo valmisteluvaiheessa lapsivaikutusten arviointi. Kaupungin pitää olla kokonaisuudessaan perhe- ja lapsimyönteinen. Tämä tarkoittaa riittävää resursointia lasten ja perheiden palveluihin sekä myönteistä asennetta ja ilmapiiriä, joka muodostuu kattavista perheille suunnatuista palveluista ja tekemisen mahdollisuuksista.

Tuore muuttoliikeanalyysi osoittaa, että Porvoon väestönlisäys kaksinkertaistui vuonna 2020. Suunta on hyvä ja sitä pitää ylläpitää. Muuttajatutkimuksen mukaan reilu 20 prosenttia Porvooseen muuttaneista oli lapsiperheitä. Määrä voisi olla vielä paljon suurempi. Porvoon pitää olla laajasti tunnettu perheystävällisenä kaupunkina – parhaana kaupunkia kaikille perheille. Tämä olisi myös selkeä vetovoimatekijä kaupungille.

Mikko Valtonen
kuntavaaliehdokas (SDP)

Elin Blomqvist-Valtonen
kuntavaaliehdokas (RKP)